Telefoonnummer: 070 321 0180
E-mailadres: info@fly-over.nl

Meer motorrijders door coronacrisis

  • alain
  • Blog
  • Geen reacties

Op dit moment hebben 1,5 miljoen Nederlanders een motorrijbewijs, en dat worden er de komende tijd flink meer. Het aantal mensen dat zich bij ons meldt voor motorrijlessen is gestegen sinds de coronacrisis. En dat is begrijpelijk, want het was al heerlijk ontspannend, én file-verminderend, maar in deze onzekere tijden is het ook nog eens een ideale vorm van individueel transport. Niks mondkapje: helm op en gáán!

Om te zorgen dat motorrijden voor meer mensen toegankelijk wordt, heeft de RAI Vereniging (die importeurs van auto’s en motorfietsen vertegenwoordigt) in mei van dit jaar aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld om het halen van het A1-motorrijbewijs gemakkelijker te maken voor automobilisten door het theorie-examen te schrappen. Een automobilist heeft immers al een theorie-examen voor het rijbewijs B afgelegd, en volgens de RAI Vereniging zou dat moeten volstaan. In 13 Europese landen, waaronder Duitsland en België, zijn de voorwaarden al verlicht. De voorwaarden die de vereniging stelt bij deze aanpassing zijn dat de rijbewijshouder minimaal 24 jaar oud is, ten minste vijf jaar geen verkeersdelicten heeft begaan en het praktijkexamen voor het motorrijbewijs A1 heeft gehaald. Minister Van Nieuwenhuizen heeft positief gereageerd op het voorstel en gaat het serieus bekijken.

Vooralsnog is het theorie-examen nog verplicht, maar bij rijschool Fly-Over bieden we je goede hulp bij de voorbereiding hierop, dus maak je daarover geen zorgen. Praktijklessen blijven sowieso verplicht, en dat is maar goed ook, want motorrijden vraagt hele andere vaardigheden dan autorijden, laten we dat vooral niet vergeten. Wil jij het zelf ervaren? Kom bij ons langs voor een kennismakingsles. Want motorrijden is niet alleen file-vermijdend en corona-proof, het is ook geweldig leuk. En wij laten je dat graag ervaren!