Mail ons op info@fly-over.nl Emailadres: info@fly-over.nl
Bel ons op 070 321 0180 Telefoonnummer: 070 321 0180
snel je rijbewijs halen?

Ik wil een gratis proefles aanvragen

Vraag hieronder uw proefles aan, deze is gratis en geheel vrijblijvend.

Waarom Fly-Over

  • Betrouwbare & kwalitatief goede rijopleidingen
  • Al onze rij-instructeurs zijn RIS gecertificeerd
  • Meer dan 30 ervaren rij-instructeurs met een verklaring van goedgedrag
  • Een transparante rijschool
  • Al onze leerlingen zijn verzekerd
  • Gespreid betalen is mogelijk
  • U kunt uw lesovereenkomst op ieder moment ontbinden

Vestingen in Den Haag, Zoetermeer en Ypenburg.
Dus ook ideaal als je in Rijswijk, Delft, Nootdorp, Voorburg, Leidschendam, Scheveningen of in het Westland woont.

Met de opfriscursus veilig en zelfverzekerd de weg op!

opfris cursus voor ouderen

Theo Vuyk van Rijschool Fly-Over: ‘Met de opfriscursus veilig en zelfverzekerd de weg op’. Er is veel te doen over de zogeheten opfriscursus voor oudere bestuurders. Nederland is gedaald op de Europese ranglijst van verkeersveilige landen. Van de leeftijdscategorie 75+, samen met jonge bestuurders verantwoordelijk voor de meeste ongelukken, is de helft in het bezit van het rijbewijs. Theo Vuyk van Rijschool Fly-Over: ,,We worden nou eenmaal ouder met z’n allen. Dat betekent dat we meer mensen hebben die op latere leeftijd autorijden. Daarom is het goed dat hier aandacht voor is.

Theo, waarom vindt Rijschool Fly-Over een opfriscursus voor oudere bestuurders een goed idee?

,,Het verkeer heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. Dat geldt ook voor de theorie. In vergelijking met vroeger zijn er regels aangepast. Mijn ervaring is dat ouderen moeite hebben met voorrangsituaties en afslaan. Met name de problematiek ten aanzien van de voetganger is lastige materie. Dat is een heel belangrijk aspect van het verkeer waar we dagelijks mee te maken hebben. De opfriscursus is dus vooral een investering in jezelf. Ten eerste bevordert het de verkeersveiligheid. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruiker. Daarnaast kan het hoge kosten voorkomen.”

Wat bedoel je precies met hoge kosten?

,,De politie kan bestuurders staande houden als er twijfel is over de lichamelijke of geestelijke gesteldheid van de bestuurder. Je wordt dan doorgestuurd naar het CBR voor het ondergaan van allerlei testen. Word je staande gehouden en stuurt de politie je door naar het CBR, dan gaat het €380 kosten. Voorheen was dit gratis en betaalde de overheid deze onderzoeken. Maar omdat het ministerie van Infrastructuur en Milieu vindt dat bestuurders hierin een eigen verantwoordelijk  hebben, moeten rijbewijshouders deze onderzoeken sinds januari geheel of gedeeltelijk zelf betalen. Vermoed je zelf een mate van rijongeschiktheid, bijvoorbeeld vanwege medische of psychische aandoeningen of onvoldoende rijvaardigheid, meld je dan zelf aan. Dan kost het slechts €33,80 euro (gezondheidsverklaring).” 

Wat adviseer je oudere automobilisten die twijfelen? Moeten ze een opfriscursus doen?

,,Neem contact op met een kwalitatief goede rijschool. Zoals Rijschool Fly-Over. En laat je adviseren en testen. Een goed gesprek werkt voor beide partijen verhelderend. De automobilist weet of hij zich moet laten bijscholen via een opfriscursus en de rijschoolhouder kan een goede inschatting maken van het niveau van de bestuurder en eventuele tekortkomingen.”

Theo, jij hebt al tientallen jaren ervaring als rijschoolhouder. Beveel jij een opfriscursus aan? 

,,Absoluut. Kijk. Op 75-jarige leeftijd wordt iedere rijbewijshouder verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Dat staat in de wet. Maar de vaardigheid van oudere weggebruikers is niet op een bepaalde leeftijd vast te pinnen. In de verkeersregels zijn door de jaren heen behoorlijk wat aanpassingen geweest. Ik merk dat mensen zelfverzekerd weer de weg op gaan na het volgen van een opfriscursus.”

Biedt Rijschool Fly-Over ook een opfriscursus aan en hoe ziet die eruit?

,,Uiteraard doen we dat. En wel op basis van een individueel traject. Omdat niet alle bestuurders op hetzelfde gebied bijgespijkerd hoeven te worden. Ik moedig oudere bestuurders aan om zich te melden voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen hoe het ervoor staat en wat er precies nodig is. Bij ons staat de koffie altijd klaar.”

 

Copyright (©) 2020 Rijschool Fly-Over
Online marketing door Eye-C Multimedia